BANANA SPLIT

Hitro pripravljena sladica, ki si jo lahko sami pripravijo tudi otroci. Leta 1904 si jo je zamislil David Strickler v ZDA (torej banana split nima nobene povezave s Splitom). Banana s sladoledom in čokoladno omako ali banana split je svetovno znana sladica.

VIR

PRIPRAVA 15 min, KUHANJE 10 min, SKUPAJ 25 min

SESTAVINE (za 4 osebe):

100g čokolade

1dl mleka

20g masla

4 banane

2 žlici limoninega soka

2dl sladke smetane

30gsladkorja v prahu

4 žlic čokoladnega sladoleda

4 žlic vanilijevega sladoleda

4 žlic jagodnega sladoleda

60g nasekljanih mandljev ali arašidov

12 kandiranih češenj

VIR

1.Najprej naredimo čokoladno omako. Na kuhalnik pristavimo lonec s približno pol litra vode in počakamo, da zavre. V manjšo ognjevarno skledo nalomimo čokolado, dodamo maslo in mleko. Skledo postavimo na lonec z vrelo vodo. Z metlico mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in da dobimo gladko zmes.

2. Sladko smetano s sladkorjem v prahu čvrsto stepemo. Banane olupimo, jih po dolgem razpolovimo, razdelimo v podolgovate skodelice in takoj pokapljamo z limoninim sokom.

3.Banane obložimo s sladoledom, prelijemo s čokoladno omako in okrasimo z nabrizganimi kupčki stepene sladke smetane. Na koncu sladico obložimo še s kandiranimi češnjami in potresemo z mandlji ali arašidi. Pripravljeno sladico takoj postrežemo.

VIR
Ta vnos je bil objavljen v Kulinarika. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja