TIRAMISU

Tiramisu v prevodu pomeni “potegni me kvišku“. Ta znamenita italijanska sladica je narejena iz plasti piškotov, prepojenih z močno kavo, in kremaste zmesi sira maskarpone in stepenih jajc. Za piko na i je po vrhu izdatno posuta z grenkim kakavom v prahu.

VIR

sestavine:

(za 12 oseb)

-400g piškotov(lady fingers, bebe, savoiardi)

-3 žlice kave

-3 jajca

-100g sladkorja v prahu

-500g sira mascarpone

-2 žlici konjaka

-1 žlička naribane pomarančne lupinice

-2 žlici kakava v prahu(90%)

1. Manjšo kozico s približno 3 dl vode pristavimo na kuhalnik in vodo zavremo. V vrelo vodo dodamo približno tri zvrhane žlice kave, ki jo dobro premešamo. Vsebino nekajkrat prevremo, nato pa kozico odstavimo.

2. V dve skledi ločimo beljake in rumenjake. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg, rumanjakom pa dodamo sladkor in jih penasto umešamo. V rumenjake z metlico vmešamo mascarpone, nato pa še beljakov sneg. Za boljši okus v kremo dodamo konjak in nastrgano pomarančno lupinico.

3. Kavo prelijemo v plitko skledo z ravnim dnom. V kavi z obeh strani pomakamo piškote in jih polagamo v pravokotno stekleno posodo. Ko z njimi obložimo celo dno posode, jih enakomerno premažemo s polovico pripravljene kreme. Po kremi ponovno razporedimo v kavi namočene piškote in jih obložimo s preostankom kreme. Kremo po vrhu enakomerno pogladimo in posujemo s kakavom v prahu. Sladico za več ur postavimo v hladilnik, da se vse sestavine dobro prepojijo.

4. Tiramisu razrežemo na poljubno velike kose, ki jih serviramo na krožnike in postrežemo.

VIR
VIR

Ta vnos je bil objavljen v Kulinarika. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja