PIŠČANČJA SOLATA

Ena od različic klasične solate Cezar, ki si jo je izmislil Caesar Cardini, Mehičana italijanskega porekla. Sestavljena je iz piščančjega mesa, zelene solate, popečenega kruha, jajca in pancete, začinjena s polivko in potresena s parmezanom.

VIR

SESTAVINE (za eno osebo):

125g zelene solate

37,5g piščančjih prsi

1 rezina kruha

1,5 rezin pancete

1,5 žlic olivnega olja

0,25 limona

1,25 kapljic worcesterske omake

0,25 žlička gorčice

0,06 žličke soli

0,25 ščepec popra

0,25 jajce

0,25 strokčesna

1,25 filejev inčunov

25g naribanega parmezana

VIR

Limono operemo, prerežemo in iz nje iztisnemo sok. Piščančje meso operemo in narežemo na dolge in ozke trakove. Meso namažemo z mešanico iz treh žlic olivnega olja, žlice limoninega soka in četrtine žličke soli. Pustimo ga počivati v marinadi in medtem pripravimo ostale sestavine.

Solato očistimo, operemo, osušimo in natrgamo na poljubno velike kose. Rezinam kruha odrežemo skorjo. Kruh narežemo na trakove, ki jih z vseh strani hrustljavo popečemo v naoljeni ponvi. Popečene trakove kruha narežemo na kocke in shranimo na toplem. V isti ponvi z obeh strani na hitro hrustljavo zapečemo rezine pancete. Jajce položimo v hladno vodo, počakamo, da zavre, ga v vreli vodi kuhamo še eno minuto, nato pa takoj preložimo v hladno vodo.

Jajce olupimo in ga skupaj s fileji inčuna na drobno sesekljamo. Pripravimo solatni preliv iz oljčnega olja, limoninega soka, worcester omake, gorčice, popra, stisnjenega stroka česna, jajca in inčunovih filejev.

Piščančje meso vzamemo iz marinade in ga popečemo v naoljeni ponvi. Med pečenjem ga obračamo, da je z vseh strani enakomerno zapečeno.

Zeleno solato prelijemo s solatnim prelivom in dobro premešamo. Dodamo še pečeno meso, popečen kruh in panceto ter vse premešamo. Jed serviramo na krožnike in potresemo z naribanim parmezanom.

VIR
Ta vnos je bil objavljen v Kulinarika. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja